Polisaharidi i manoproteini kvasca i grožđa
Ponekada je veoma teško izvesti ove radnje zbog nedostatka vremena, otežanih uslova proizvodnje ili neželjenih aroma koje se nalaze u talogu. Zbog toga, a i zbog uvećanja sadržaja ovih sastojaka, Enartis je proizveo niz proizvoda koji mogu da se koriste u fazi vrenja, ali i one koji mogu da se koriste u fazi odležavanja:
Faza vrenja:
- Proli R
- Proli Arom
- Proli Blanco
- Proli Tinto
- Proli Round
- Surli one
- Surli arom
- Surli Natural
- Surli round
- Surli elevage
- Surli Velvet
- Surli vitis
SURLI PREPARATI
| NATURAL | ONE | ROUND | ELEVAGE | VITIS | VELVET | VELVET PLUS |
Sastav | Derivat kvasca | Derivat kvasca | Derivat kvasca | Ljuspice kvasca bogate slobodnim manoprotei-nima | Poli-saharidi grožđa | Poli-saharidi kvasca | Poli-saharidi kvasca |
Kondenzovani tanini | |||||||
Enzimski aktiviran | Elagi-tanini | ||||||
Doprinos | Manoproteini | Manoproteini | manoproteini | Trenutno slobodni manoproteini | Poli-saharidi grožđa | Spremni rastvorljivi manoproteini | Spremni rastvorljivi manoproteini |
Tanini | Antioksidativni peptidi | ||||||
Enološki učinak | Osećaj u ustima | Osećaj u ustima | Osećaj u ustima | Osećaj u ustima | Osećaj u ustima | Osećaj u ustima | Osećaj u ustima |
Umekšavanje trpkosti | Umekšavanje trpkosti | Stabilnost | Umekšavanje trpkosti | Umekšavanje trpkosti | Umekšavanje trpkosti | Umekšavanje trpkosti | |
Stabilnost | Stabilnost | Struktura | Čistoća arome | Čistoća arome | Čistoća arome | ||
Kompleksnost arome | Kompleksnost arome | ||||||
Antioksidativna zaštita | |||||||
Primena | Bela, crvena, roze | Bela, crvena, roze | Crvena, roze | Bela, crvena, roze | Bela, crvena, roze | Bela, crvena, roze | Bela, crvena, roze |
Kada se koristi | U fazi zrenja | U fazi zrenja | U fazi zrenja | Pred flaširanje | Pred flaširanje | Pred flaširanje | Pred flaširanje |
Vreme kontakta | 6 nedelja + filtracija | 3-4 nedelje + filtracija | 3-4 nedelje + filtracija | 24-48 sati + filtracija | Trenutno | Trenutno | Trenutno |
|
|
|
|
|
|
|
|
SURLI‘ AROMPOLISAHARIDI KVASCA OPŠTE OSOBINE:SURLI’ proizvodi čine asortiman baziran na polisaharidima koji su enzimski izdvojen iz ćelijskih zidova posebno odabranih autolizovanih kvasaca. Kada se koriste tokom sazrevanja vina, SURLI’ podiže strukturu...
SURLI‘ VITISPolisaharidi kvasca i grožđaBiološki preparat za sazrevanje vina SASTAV: Kompleksni polisaharid spravljen od polisaharida ekstrahovan iz Vitis vinifera, E 414 OPŠTE KARAKTERISTIKE: Izgled: mikrogranule rastovrljive u vodi i vinu. Upotreba SURLI’...
SURLI’ ELEVAGEPOLISAHARIDI KVASCA Biološki preparat za sazrevanje vinaSASTAV: Ljuspice kvasca sa visokim sadržajem manoproteina. OSNOVNE KARAKTERISTIKE: Izgled: prah kremaste bojeSURLI’ ELEVAGE je proizvod spravljen iz ljuspica kvasca sa visokim sadržajem manoproteina. Upotreba...
SURLI ROUNDSredstvo za dozrevanje i stabilizaciju crvenih i roze vina SASTAV:Ljuspice kvasca bogate manoproteinima, kondenzovanim i elagi taninima. OPŠTE OSOBINE:Prah svetle, kremaste boje sa blagim mirisom na kvasac. SURLI ROUND je polisaharidni kompleks...
SURLI‘ ONEPolisaharidi kvasca SREDSTVO ZA STABILIZACIJU I SAZREVANJE VINASASTAV: Čiste ljuspice kvasca, enzimski tretirane OPŠTE OSOBINE:Izgled: Prah svetlo braon boje sa tipičnim mirisom na kvasac. SURLI’ ONE je sredstvo koje se koristi...
Polisaharidi kvascaPROLIE RBiološki dodatak u fazi fermentacije Sastav: Ljuspice ćelija kvasca sa visokim sadržajem manoproteina. Osnovne karakteristike: Prah svetlobraon boje PROLIE R je pomoćno sredstvo u fermentaciji dobijen iz ljuspica kvasca sa visokim...