Sredstva za primarnu preradu
Sredstva za primarnu proizvodnju vina (muljanje, maceracija, alkoholno vrenje, taloženje) delimo u sledeće grupe
- Zaštitna sredstva
- Enzimi
- Kvasci
- Hraniva za kvasce
- Tanini u primarnoj proizvodnji
- Polisaharidi kvasca
- pektolitički enzimi za prečišćavanje/taloženje šire (Zym 1000 S, Zym RS)
- enzim za flotaciju (Zym Quick, Zym RS 4F)
- enzimi za maceraciju belog grožđa (Zym Extra, Zym Target, Zym Caractere, Zym Arom MP, )
- enzimi za maceraciju crnog grožđa (Zym uCouler, Zym Arom MP, Zym Balance)
- enzim za razlaganje taloga kvasca (Zym Elevage)
- enzim za sprečavanje rada bakterija jabučno-mlečnog vrenja (Zym Lyso)
- kvasci za bela vina (Aroma White, ES 123, Top Essence, ES 181, Vintage White)
- kvasci za crvena vina (Red Fruit, Vintage Red, ES 454, ES 488)
- tehnološki sojevi (EZFerm, EZFerm 44, TOP 15, Fruity, Top Floral, ES Perlage)
- VQ kolekcija (VQ 10, VQ 51, VQ Assmanshausen)
- Hraniva za početak vrenja (Nutriferm Energy, Nutriferm Arom, Nutriferm Special, Supervit)
- Hranivo za dovršetak vrenja (Nutriferm Advance)
- tanini za fermentaciju belih vina (Tan Blanc, Tan Citrus, Tan Elegance)
- tanini za fermentaciju crvenih vina (Tan FP, Tan Rouge, Tan Red Fruit, Tan Fruitan
- Proli R, Proli Arom, Proli Blanco, Proli tinto, Proli round