Prolie Arom
POLISAHARIDI KVASCA
PROLIE AROM
Biološki dodatak sa povišenom antioksidativnom aktivnošću za fermentaciju belog vina
SASTAV: inaktivisane ćelije kvasca sa visokim sadržajem trenutno rastvorivih manoproteina i aminokiselina sa sumporom sa izrazitom antioksidativnom akcijom
OPŠTE OSOBINE: amorfni prah bele/kremaste boje
PROLIE AROM je dodatak u fermentaciji dobijen toplotnom inaktivacijom sojeva kvasca koji su izraziti proizvođači aminokiselina sa sumporom. PROLIE BLANCO ima izrazito antioksidativno dejstvo. Metoda termalne inaktivacije rezultuje u visokom sadržaju slobodnih manoproteina koji su sposobni da trenutno obave stabilizaciju komponenti prisutnih u širi.
Dodatkom PROLIE AROM postižu se sledeći efekti:
BOJA
- Očuvanje svetle boje mladog vina
AROMA
- Podizanje trajnosti svežih i voćnih aroma zahvaljujući interakciji između manoproteina i aromatskih komponenti prisutnih u vinu
- Podizanje čistoće aromatskog kompleksa zahvaljujući adsorpciji neželjenih aromatskih komponenti od strane kvaščevih ćelija
UKUS
- Podizanje osećaja mekoće i punoće zahvaljući povišenom sadržaju manoproteina i polisaharida
TEHNOLOŠKI EFEKTI
- Očuvanje aromatskih komponenti zahvaljujući antioksidativnoj aktivnosti aminokiselina sa sumporom
- Podizanje proteinske i tartaratne stabilnosti zahvaljujući ranom dodavanju manoproteina
- Kontrolisana i kompletna fermentacija zahvaljujući proteinima, peptidima, vitaminima i drugim faktorima rasta i razvoja kvaščevih ćelija
PRIMENA
- Proizvodnja belog i rose vina koje treba da su sveža, izbalansirana i konzumna u što kraćem roku nakon završetka vrenja.
- Antioksidativna zaštita boje i mirisa belih i rose vina
- Podizanje punoće i volumena belog i rose vina
- Podizanje tartaratne i proteinske stabilnosti
Doziranje: 30-50 g/hl
Način upotrebe: Razmutiti PROLIE AROM u 10 puta većoj količini vode ili šire. Promešati i dodati prilikom
punjenja tanka. Prolie Arom najbolje efekte daje kda se doda na početku vrenja.
Pakovanje i čuvanje
1 kg
Zatvoreno pakovanje čuvati u svežoj i provetrenoj prostoriji. Jednom otvoreno pakovanje dobro zatvoriti i čuvati kako je rečeno. Ne dozvoliti pristup vazduhu i vlazi. Upotrebiti što pre.