Sredstva za primarnu preradu

Sredstva za primarnu proizvodnju vina (muljanje, maceracija, alkoholno vrenje, taloženje) delimo u sledeće grupe 1. Zaštitna sredstva 2. Enzimi
  • pektolitički enzimi za prečišćavanje/taloženje šire (Zym 1000 S, Zym RS)
  • enzim za flotaciju (Zym Quick, Zym RS 4F)
  • enzimi za maceraciju belog grožđa (Zym Extra, Zym Target, Zym Caractere, Zym Arom MP, )
  • enzimi za maceraciju crnog grožđa (Zym Couleur, Zym Arom MP, Zym Balance)
  • enzim za razlaganje taloga kvasca (Zym Elevage)
  • enzim za sprečavanje rada bakterija jabučno-mlečnog vrenja (Zym Lyso)
3. Kvasci
  • kvasci za bela vina (Aroma White, ES 123, Top Essence, ES 181, Vintage White)
  • kvasci za crvena vina (Red Fruit, Vintage Red, ES 454, ES 488)
  • tehnološki sojevi (EZFerm, EZFerm 44, TOP 15, Fruity, Top Floral, ES Perlage)
  • VQ kolekcija (VQ 10, VQ 51, VQ Assmanshausen)
4. Hraniva za kvasce
  • Hraniva za početak vrenja (Nutriferm Energy, Nutriferm Arom, Nutriferm Special, Supervit)
  • Hranivo za dovršetak vrenja (Nutriferm Advance)
5. Tanini
  • tanini za fermentaciju belih vina (Tan Blanc, Tan Citrus, Tan Elegance)
  • tanini za fermentaciju crvenih vina (Tan FP, Tan Rouge, Tan Red Fruit, Tan Fruitan
6. Polisaharidi kvasca – Proli
  • Proli R, Proli Arom, Proli Blanco, Proli tinto, Proli round