Surli arom
SURLI‘ AROM
POLISAHARIDI KVASCA
OPŠTE OSOBINE:
SURLI’ proizvodi čine asortiman baziran na polisaharidima koji su enzimski izdvojen iz ćelijskih zidova posebno odabranih autolizovanih kvasaca. Kada se koriste tokom sazrevanja vina, SURLI’ podiže strukturu i intenzitet arome, poboljšava balans i opštu percepciju i pozitivno utiče na potencijal starenja.
U belim, roze i crvenim vinima, SURLI’ utiče na stabilnost u pogledu belančevina, tartarata i polifenola. SURLI’ AROM je bogat i antioksidansima (1,5%) i umanjuju opasnost od potamnjenja i drugih promena boje.
PRIMENA:
Sastav SURLI’ AROM je specifičan za bela vina. SURLI’ AROM se sastoji od enzimatski tretiranih ćelijskih zidova kvasca, bogatih složenim polisaharidima. SURLI’ AROM podiže aromu belih vina i podiže percepciju i punoću. U penušavim vinima SURLI’ AROM utiče na brzu i stabilnu sekundarnu fermentaciju, poboljšavajući stabilnost arome i strukture.
DOZIRANJE:
20-30 g/hl za bela vina
5-20 g/hl za sekundarnu fermentaciju
Doziranje zavisi od sorte, godine, dužine trajanja tretmana i temperature vina. Preporučuju se preliminarne probe u laboratoriji.
NAČIN UPOTREBE:
Rehidrirati SURLI’ AROM u odgovarajućoj količini vode na 35-40°C oko 2 sata i unesite ravnomerno u vino. Tokom tretmana (3-6 nedelja), treba ga nedeljno promešati kako bi se pojačao kontakt između preparata i vina. Na kraju postupka, odvojite vino od taloga otakanjem.
PAKOVANJE I ČUVANJE:
Kutija 2,5 kg.
Zatvoreno pakovanje čuvati na 5-15°C u čistoj, suvoj i dobro provetrenoj prostoriji.
Otvoreno pakovanje pažljivo ponovo dobro hermetički zatvoriti i čuvati u frižideru. Treba ga potrošiti što pre.