Surli elevage

SURLI’ ELEVAGE

POLISAHARIDI KVASCA

 

Biološki preparat za sazrevanje vina

SASTAV: Ljuspice kvasca sa visokim sadržajem manoproteina.

 

OSNOVNE KARAKTERISTIKE:

Izgled: prah kremaste boje

SURLI’ ELEVAGE je proizvod spravljen iz ljuspica kvasca sa visokim sadržajem manoproteina. Upotreba SURLI’ ELEVAGE tokom sazrevanja vina ima pozitivne senzorne i tehnološke efekte.

SENZORNI EFEKTI:

  • Podiže aromatski kompleks i postojanost
  • Unapređuje strukturu i percepciju
  • Umanjuje prirodnu trpkost crvenih vina i belih vina koja su stajala u buretu
  • Prevencija i lečenje reduktivnog karaktera
  • Dobijanje voćnijih i mekših vina

TEHNOLOŠKI EFEKTI:

  • Podizanje proteinske stabilnosti i stabilnosti na tartarate
  • Podizanje stabilnosti boje u crvenim i roze vinima
  • Podizanje svežine i dugovečnosti vina

Zahvaljujući visokom sadržaju manoproteina, SURLI’ ELEVAGE ima trenutni efekat i može biti uspešan nakon samo nekoliko dana tretiranja.

 

PRIMENA: Brzo podizanje senzornih osobina i stabilnosti vina

 

DOZIRANJE:

5-20 g/hl za bela i roze vina

10-30 g/hl za crvena vina

Maksimalno dozvoljena doza u EU 40 g/hl

Preporučuje se da se pre dodavanje izvrše laboratorijske probe radi određivanja prave količine preparata koju ćemo dodati

 

NAČIN UPOTREBE: Lagano razmutiti 1 deo SURLI’ ELEVAGE u 10 delova vode neprestano mešajući i onda dodati ravnomerno u vino. Ostaviti proizvod da stoji u vinu najmanje 24-48 sati. Dnevno mešanje omogućava bolje otpuštanje manoproteina. SURLI’ ELEVAGE je delimično nerastvorljiv pa nakon tretmana treba sačekati 24-48 sati bez mešanja i onda vino otočiti. Ako vino treba pripremiti za flaširanje, ostavite da se da se talog spusti i onda vino profiltrirati. Ako je vino dovoljno bistro može se direktno filtrirati na predfiltracionim membranama poroznosti 1-3 mm vodeći računa da se vino izvlači sa srednje slavine.

 

PAKOVANJE I ČUVANJE:

1 kg pakovanje.

Originalno zatvoreno pakovanje  čuvati na temperaturi ispod 30°C u suvoj, dobor provetrenoj prostoriji.

Otvoreno pakovanje pažljivo ponovo dobro zatvoriti i čuvati u frižideru. Jednom otvoren proizvod treba što pre iskoristiti. Činjenica da pakovanje nije pod vakuumom ne utiče na kvalitet proizvoda

 

Proizvod odobren za upotrebu u vinarstvu u skaldu sa (CE) N. 606/2009