Surli round

SURLI ROUND

Sredstvo za dozrevanje i stabilizaciju crvenih i roze vina

 

SASTAV:

Ljuspice kvasca bogate manoproteinima, kondenzovanim i elagi taninima.

 

OPŠTE OSOBINE:

Prah svetle, kremaste boje sa blagim mirisom na kvasac.

 

SURLI ROUND je polisaharidni kompleks posebno razvijen za tretiranje crvenih i roze vina. Može da se koristi kao alternativa ili dopuna prirodnom talogu tokom sur lie postupka. SURLI ROUND obezbeđuje manoproteine i tanine koji stupaju u reakciju sa polifenolnim i bojenim jedinjenjima u vinu. Kada se koristi tokom procesa dozrevanja vina, najbolje odmah po završetku alkoholne fermentacije ili jabučno-mlečne fermentacije, pomaže stabilizaciji boje i bržem postizanju željenog efekta.

Na jeziku, podiže strukturu i umanjuje osećaj trpkosti, zahvaljujući oslobađanju manoproteina. Tanini prisutni u SURLI ROUND obezbeđuju dobru antioksidativnu zaštitu što podiže intenzitet i postojanost arome i omogućava da se proizvode vina sa dužim vekom trajanja. SURLI ROUND može da bude učinkovit i u uklanjanju herbalnog karaktera vina koji se javlja u vinima od nedozrelog grožđa.

 

PRIMENA:

SURLI ROUND se može koristiti u crvenim i roze vinima za:

  • Dozrevanje sur lie
  • Povećanje stabilnosti boje i dugovečnosti vina
  • Podizanje strukture i balansa na jeziku
  • Umanjenje herbalnog karaktera

 

DOZIRANJE:

10-30 g/hl u roze vinima

30-50 g/hl u crvenim vinima

 

Maksimalna dozvoljena doza u EU je 60 g/hl

 

NAČIN UPOTREBE:

Rehidrirati SURLI ROUND u odgovarajućoj količini vode u toku 30 minuta i ravnomerno uneti u masu. Tokom trajanja tretmana (3-4 nedelje) nedeljno prepumpati ili okretati bure (batonnage) radi poboljšanja kontakta preparata sa vinom i bolje ekstrakcije. Na kraju postupka vino odvojiti od sredstva otakanjem.

 

PAKOVANJE I ČUVANJE:

Kantica 2,5 kg

Originalno pakovanje čuvati u svežoj, suvoj i dobro provetrenoj prostoriji.

Jednom otvoreno pakovanje pažljivo ponovo dobro zatvoriti i čuvati kako je naglašeno. Treba ga potrošiti u što kraćem roku.

 

Proizvod odobren za upotrebu u vinarstvu u skladu sa Reg (EC) N. 606/2009