Tan Citrus

TAN CITRUS

Mešavina enoloških tanina posebno namenjenih za zaštitu od oksidacije

i podizanje voćnih aroma belih i roze vina

 

SASTAV: mešavina galotanina i kondenzovanih tanina ekstrahovanih iz drveta bagrema i limuna

 

OPŠTE OSOBINE: granule svetlo kremaste boje.

 

ENARTIS TAN CITRUS je tanin dobijen posebnim procesom ekstrakcije i sušenjem na nižim temperaturama što omogućava finu ekstrakciju aromatskih komponenti kao što su nor-izoprenoidi (b-damaskenon, vitispiran itd.) i terpena (linalol, citronelol itd.), odgovornih za voćne i cvetne arome.

 

Kada se koristi tokom vrenja belog ili roze vina, u kombinaciji sa sojevima kvasca sa b-glukozidaznom aktivnošću (Top Essence, Aroma White, Vintage White, ES 181), aromatski prekursori koji se nalaze TAN CITRUSU se transformišu u slobodne aromatske komponente. Vina dobijena na ovaj način imaju izraženije mirise svežeg grožđa, limuna, grejpfruta, jabuke, belog cveća i sl. koje se uklapaju u primarne arome i one koje se dodatno stvaraju tokom vrenja.

Dodatak TAN CITRUSA će takođe dodatno zaštiti širu i vino od oksidacije. Kondenzovani tanini će doprineti boljoj strukturi i stabilnosti boje.

 

PRIMENA:

  • Bela vina
  • Roze vina

Tamo gde želimo da podignemo aromatičnost i strukturu

Za potpuni učinak TAN CITRUS se mora dodati u prvoj fazi vrenja. U slučaju da grožđe nije u potpunosti zdravo da se u prvoj fazi doda TAN BLANC kao antioksidans, a TAN CITRUS u tom slučaju treba dodati na 1/3 vrenja.

 

DOZIRANJE: 2-15 g/hl šire.

 

NAČIN UPOTREBE:

Rastvoriti TAN CITRUS u 10 delova vode, neprestano mešajući. Dodati vino lagano i ravnomerno.

 

PAKOVANJE: 1 kg

 

ČUVANJE: originalno pakovanje čuvati na prohladnom, suvom, provetrenom mestu. Otvoreno pakovanje pažljivo dobro zatvoriti i čuvati na isti način.

 

Proizvod odbren za upotrbu u vinarstvu u skladu sa Reg. (EC) N.606/2009