Tan EleganceTANENOL ELEGANCE

KONDENZOVANI TANIN

 

SASTAV: Kondenzovani tanin dobijen od tanina ekstrahovanih  iz pokožice belog grožđa

 

OSNOVNE OSOBINE:

Izgled: prah svetlo crvenkaste boje kože. Ima blagi miris na kamilice i grožđa. TANENOL ELEGANCE je mešavina kondenzovanih tanina napravljena uglavnom od finih tanina iz pokožica dobro sazrelog i pažljivo odabranog belog grožđa.

TANENOL ELEGANCE, zahvaljujući svom sastavu, u stanju je da zaštiti širu i vino od oksidacije, dok istovremeno čini da imaju bolju strukturu i kompleksnost. Pored toga poseduje značajne osobine dejstva na slobodne radikale.

Može se koristiti u fermantaciji gde doprinosi boljoj antioksidativnoj stabilnosti. Poboljšava boju kao i sadržaj polifenola, utiče na voćnost, punoću i kompleksnost. Može se koristiti i u fazi odležavanja i sazrevanja gde doprinosi ukupnim organoleptičkim osobinama, intenzitetu i produženom završetku.

TANENOL ELEGANCE se preporučuje za sortna bela vina višeg kvaliteta zbog svouje sposobnosti da poveća trajnost i organoleptički profil.

 

PRIMENA:

  • U fermentaciji kao antioksidans
  • Sazrevanje belih i roze vina, podizanje strukture, postojanosti i olfaktorne složenosti

 

DOZIRANJE:

U fermentaciji 10-15 g/hl

U vino 5-10 g/hl

 

NAČIN UPOTREBE:

TANENOL ELEGANCE je praškast i treba ga pažljivo pripremiti. Treba ga rastvoriti u odnosu 1:10 do 1:15 u mlakoj vodi 45-50°C uz neprestano intenzivno mešanje. Taj rastvor dodati u celokupnu masu u toku punjenja tanka, nakon presovanja grožđa ili tokom prepumpavanja ili, još bolje, pomoću Venturijeve cevi. Kada se koristi u toku sazrevanja preporučujemo laboratorijske probe dodavajući TANENOL ELEGANCE u različitim dozama i onda vršiti sistematske degustacije u pravilnim razmacima kako bi se pratilo da li su doze usklađene sa želejnim ciljevima, a takođe i kako je sve uklopljeno u tehnološki postupak.

Takođe se preopručuje dodavanje barem 3-4 nedelje pre flaširanja da se vidi da lli dolazi do zamućenja u boci.

 

PAKOVANJE I ČUVANJE:

1 kg pakovanje

Čuvati u svežoj, suvoj i dobro provetrenoj prostoriji. Otvoreno pakovanje pažljivo dobro hermetički zatvoriti i čuvati kako je prethodno naznačeno.

 

Proizvod odgovara zahtevima navedenim u Codex Oenologique International, izdanje 2000

 

 

Proizvod je odobren za upotrebu u proizvodnji vina u skladu sa Reg. CE 1493/99