Tan Rouge

TANENOL ROUGE

Tanin za stabilizaciju boje

 

Sastav: mešavina kondenzovanih i hidrolizabilnih tanina

 

Izgled: granulice tamne boje sa blagim mirisom na drvo

 

TANENOL ROUGE je mešavina tanina koji imaju odličan učinak u stabilizaciji boje crvenih vina. Takođe podižu strukturu i pomažu bistrenju vina.

Dodavanjem tokom vrenja, proizvod štiti i stabilizuje molekule bojenih materija i potpomaže akciju sredstava za bistrenje, naročito onih na bazi proteina. Potpomaže i izbalansirani ukus sa minimumom trpkosti. Vrlo se lako rastvara i jednostavan je za upotrebu.

 

PRIMENA:

Za crno grožđe sa slabijom taninskom strukturom

Za stabilizaciju boje u širi i vinu

Kao bistrilo u kombinaciji sa želatinom

 

NAČIN UPOTREBE:

Rastvoriti TANENOL ROUGE u 10 delova tople vode ili vina, stalno mešajući. Dodati u vinu i promešati.

 

Doziranje:

Tokom maceracije 10-20 g/hl (15-40 ako je grožđe plesnivo)

Za bistrenje 5-15 g/hl

 

Pakovanje i čuvanje:

Kesa 1 kg

Džak 15 kg

 

Originalno pakovanje čuvati u svežoj i provetrenoj prostoriji.

Jednom otvoreno pakovanje dobro zatvoriti i čuvati na isti način

 

Proizvod odobren u skladu sa CE 1493/99