Zym Balance

ENARTYS ZYM BALANCE

Pektolitički  enzim za proizvodnju crvenih vina sa velikim potencijalom

  OSNOVNE OSOBINE: BALANCE je originalni i novi enzimski preparat kreiran naročito za maceraciju crvenog grožđa. Rezultat je trogodišnjih istraživanja i eksperimenata vođenih od strane Essecove službe za razvoj i istraživanje koja je, na osnovu dobijenih rezultata, stvorila optimalnu formulaciju za ovu posebnu namenu. Ovaj enzim je izolovan putem fermentacije prirodnog substrata korištenjem odabranog soja Aspergillus niger i ima širok spektar komplementarnih dejstava koje utiču na forsiranu ekstrakciju polifenolnih substanci sadržanih u pokožici crvenog grožđa i bolju stabilizaciju boje. Na taj način, BALANCE omogućava dobijanje vina koja su bogatija u ukupnim antocijanima, taninima i polifenolima i koja imaju bolja antioksidativna svojstva nego vina koja su netretirana enzimom ili koja su tretirana tradicionalnim enzimima za maceraciju. Vina su obojenija, obogaćena boljom čistoćom i kompleksnošću ukusa sa boljom strukturom i balansom. Randman se povećava za 4-6%. BALANCE se ne dobija od GMO i nema nikakve negativne bočne efekte kao što su oksidaze i cinamil esteraze.   PRIMENA: BALANCE je stvoren da se korisit kod onoh sorti crvenog grožđa koje imaju visoki polifenolni potencijal ili koje zahtevaju brzu ekstrakciju tanian za brzu i kompletnu stabilizaciju boje. Koristi se u sledećim slučajevima:
  • Maceracija grožđa sa visokim sadržajem polifenola i u dugim maceracijama
  • Proizvodnja vina predodređenih za dugo stajanje i starenje u buradima ili za ona koja će biti tretirana mikrooksigenacijom
  • Delimično dozrelo grožđe, radi što brže ekstrakcije tanina i bojenih materija i sprečavanja pojave neželjenih ukusa i mirisa (u sadejstvu sa TANENOL ROUGE)
  DOZIRANJE: 2-4 g/100 kg grožđa. Veća doza deluje brže i intenzivnije ekstrahuje polifenolne materije.   NAČIN UPOTREBE: BALANCE treba rastvoriti u oko 10 delova vode i dodati direktno u presu ili na grožđe, ravnomerno raspoređeno.   PAKOVANJE I ČUVANJE: Kutija 250 g. Originalno pakovanje: čuvati od sunčeve svetlosti, na temperaturi 5-15°C. Pod ovim uslovima aktivnost ostaje stabilna najmanje 3 godine Otvoreno pakovanje ponovo dobro zatvoriti i čuvati u frižideru. Iskoristiti u roku od godinu dana   Proizvod je u saglasnosti sa sledećim odredbama: Reg. CEE 1678/77 FAO regulations; WHO; JEFCA; FCC.   Proizvod odobren za upotrebu u proizvodnji vina u skladu sa  regulativom CE 1493/99