Zym Caractere

ENARTYS ZYM CARACTERE

Pektolitički enzim za maksimiziranje randmana i povećanje aromatičnosti

  OPŠTE OSOBINE: CARACTERE je enzimski preparat posebno razvijen za proizvodnju belih vina. Rezultat je eksperimenata i razvoja Enartisovih laboratorija. Visoka koncentracija pektolitičkih i hemicelulaznih enzima, zajedno sa već prisutnim enzimima prirodno prisutnim u grožđu, omogućava brzo razbijanje ćelije i obaranje viskoziteta šire. Ovi faktori su ključni za dobar randman soka i dobru ekstrakciju arome i ukusa. Sekundarna aktivnost beta-glikozidaze prisutne u CARACTERU utiče na oslobađanje arome iz prekursora koji su prisutni u grožđu. Na ovaj način se podiže aromatska struktura i vino postaje bogatije aromama. Preporučuje se za maceraciju belog grožđa u proizvodnji vina koja brže izlaze na tržište. CARACTERE se ne dobija od GMO i nema nikakve negativne bočne efekte kao što su oksidaze, antocijanaze i cinamat esteraze.   PRIMENA Dodati direktno u grožđe, presovano grožđe ili u sok nakon otakanja ili presovanja.   DOZIRANJE 0,5-3 g/100 kg grožđa 0,5-3 g/100 l soka Količina zavisi od sorte, godine, pH, temperature, trajanja tretmana i tehnologije koja je primenjena.   NAČIN UPOTREBE Preparat se može koristiti u stanju kakav jeste ili rastvoren u vodi u odnosu 1:10. Treba voditi računa da se preparat što ravnomernije rasporedi po grožđu odnosno širi.   PAKOVANJE I ČUVANJE Kutija 250 g Originalno pakovanje: čuvati od sunčeve svetlosti, na temperaturi 5-15°C. Pod ovim uslovima aktivnost ostaje stabilna najmanje 3 godine Otvoreno pakovanje ponovo dobro zatvoriti i čuvati u frižideru. Pod ovim uslovima aktivnost ostaje stabilna najmanje 1 godinu.     Proizvod je u saglasnosti sa sledećim odredbama: Reg. CEE 1678/77 FAO regulations; WHO; JEFCA; FCC.   Proizvod odobren za upotrebu u proizvodnji vina u skladu sa  regulativom CE 1493/99