Zym RS
Enartis zymRS
TEČNI PEKTOLITIČKI ENZIM ZA ŠIRE KOJE SE TEŠKO BISTRE
Glavne karakteristike Enartys Zym RS je novi enzimatski preparat koji je specijalno pripremljen za bistrenje šire koje se teško talože. Enartys Zym RS ima visok nivo aktivnosti poligalakturonaze i bočnih aktivnosti celulaze i hemicelulaze. Ovajkompleks enzima je u stanju da istaloži širu bogatu končastim pektinskim i celuloznim lancima što je često razlog otežanog bistrenja:- Šira od sorti kao što su Muscat, Sauvignon Blanc, Verdejo itd.
- Šira dobijena nakon maceracije
- Šira od prezrelog grožđa
PRIMENA
- Brzo taloženje šira koje su teške za bistrenje
- Svaki put kada je neophodno da se ubrza proces vinifikacije: mašinsko branje, flotacija, slabije hlađenje itd.
- Taloženje šire dobijene od izrazito zrelog grožđa
- Taloženje šire dobijene od maceriranog grožđa

NAČIN UPOTREBE:
Može se koristiti direktno ili rastvoren u vodi u odnosu 1:10 i dodaje se ravnomerno u širu nakon presovanja
PAKOVANJE I ČUVANJE:
Originalno pakovanje je zapečaćeno, 1kg.
Najbolje je čuvati ga na 5⁰C, na suvom mestu. Kada se originalno pakovanje otvori treba ga pažljivo i dobro zatvoriti i čuvati u frižideru. Treba ga iskoristiti u roku od godinu dana
Proizvod je u saglasnosti sa sledećim specifikacijama Reg. CEE 1678/77; FAO regulations; WHO; JEFCA; FCC.
Proizvod odobren za upotrebu u proizvodnji vina u skladu sa Reg. (CE) n.479/2008